Dutch English

Vastgoed nieuws

Abonneren op feed Vastgoed nieuws
Bijgewerkt: 2 min 35 sec geleden

RNHB gaat samenwerking aan met onafhankelijke service providers

1 uur 9 min geleden
Vastgoedfinancier RNHB biedt het intermediair nu de mogelijkheid aan om extra support bij aanvragen te krijgen via service providers De Financiële Makelaar en IBD Nederland. Hiermee versterken ze de positie van het intermediair zodat die zich volledig kan richten op het adviseren van klanten.

Pensioenfonds Rail & OV verwerft 175 woningen in Groningen

1 uur 18 min geleden
Het project is een ontwikkeling van Geveke Bouw & Ontwikkeling en is ontworpen door Van Ringen Architecten. De woningen worden naar verwachting in de eerste helft van 2023 opgeleverd.

Meer mogelijkheden om permanente bewoning recreatiewoningen toe te staan

1 uur 18 min geleden
Advocaat Mark van Weeren licht in het volgende artikel toe hoe gemeenten vanwege een wetswijziging meer mogelijkheden hebben gekregen om permanente bewoning van recreatiewoningen toe te staan. 

Gemeenteraad oordeelt positief over masterplan Hembrug

1 uur 18 min geleden
Donderdag 22 april heeft de gemeenteraad van Zaanstad het masterplan Hembrug vastgesteld. Dit betekent dat Hembrug Zaandam B.V. aan de slag kan met de verdere uitwerking van haar plannen voor de herontwikkeling van Hembrug, te beginnen in het noordelijk deel.

Startsein voor bouw woontoren Post Rotterdam

1 uur 30 min geleden
Omnam Group brengt het voormalige postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam naar de volgende fase van herontwikkeling door deze zomer te starten met de bouw van zijn 155 meter hoge woontoren. De Post-toren bevat in totaal 305 appartementen en 43 woonetages. 

Vastgoedjournaal is op zoek naar een medewerker secretariaat/backoffice

1 uur 45 min geleden
Wij zijn op zoek naar een energiek en klantgericht persoon die onmisbaar is in de alledaagse werkzaamheden van het bedrijf. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten/ abonnees en de spil tussen alle afdelingen, redactie, sales, events en directie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de volledige abonnementenadministratie.

Nieuw webinar over technologie en de hybride werkplek

1 uur 52 min geleden
Afgelopen jaar is er veel veranderd in de wereld, zo ook de manier van werken en onze werkplek. Van vijf dagen per week naar kantoor naar hybride werken. Hoe kunnen technologie en het slimme gebouw uitkomst bieden bij deze nieuwe situatie? 

Ollongren wil transparanter proces rondom aankoop en verkoop woningen

2 uur 28 min geleden
Volgens demissionair minister Ollongren zijn de gehanteerde biedingsmethoden bij woningverkopen zowel voor- als achteraf niet altijd duidelijk. Dat maakt het mogelijk dat in sommige gevallen niet het belang van de koper of verkoper wordt gediend, maar het belang van de makelaar zelf. Ollongren maakt zich hier zorgen over en gaat de komende tijd gesprekken voeren met de brancheorganisaties.

Wereldhave ziet huurinkomsten dalen

2 uur 31 min geleden
Wereldhave heeft in de eerste drie maanden van 2021 de huurinkomsten zien dalen en werd iets voorzichtiger over de jaarwinst. Dit meldde het vastgoedfonds naar aanleiding van de eerste kwartaalcijfers.

Amerikaanse biofarmaceut kiest voor Europees productiecentrum in Leiden

2 uur 54 min geleden
In het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park komt een nieuwe celtherapiefaciliteit van het Amerikaanse Bristol Myers Squibb. BMS bouwt de komende jaren aan het nieuwe, grote productie- en laboratoriumgebouw met een omvang van 19.000 m2. Naar verwachting is het project eind 2024 gereed. 

BackWERK gaat huren in Alkmaar van Urban Interest

3 uur 17 min geleden
Urban Interest heeft de Langestraat 108 in Alkmaar verhuurd aan backWERK, waar de bakery-café formule binnenkort haar 32e vestiging in Nederland zal openen.

Eindhoven heeft een nieuw convenant Studentenhuisvesting

do, 22/04/2021 - 15:43
Het nieuwe convenant Studentenhuisvesting dat onlangs in Eindhoven is ondertekend, is een vervolg op het Convenant Huisvestingsopgave Studenten 2012-2020. Het is een initiatief van verschillende partijen. Gezamenlijk willen deze partijen zich voor de lange termijn inzetten voor de Eindhovense studenten.

Belegger koopt distributiecentrum Zalando voor €215 miljoen

do, 22/04/2021 - 15:29
Het distributiecentrum dat voor Zalando aan Klappolder 130 in Bleiswijk wordt ontwikkeld, is voor €215 miljoen verkocht aan een buitenlandse belegger. Het betreft een nieuw gebouwd distributiecentrum van 140.000 vierkante meter. Dit meldt StiVAD op basis van gegevens in het Kadaster.

BREAKING NEWS: Ollongren wil transparanter proces rondom aankoop en verkoop woningen

do, 22/04/2021 - 15:09
Volgens minister Ollongren zijn de gehanteerde biedingsmethoden bij woningverkopen zowel voor- als achteraf niet altijd duidelijk. Dat maakt het mogelijk dat in sommige gevallen niet het belang van de koper of verkoper wordt gediend, maar het belang van de makelaar zelf. De minister maakt zich hier zorgen over en gaat de komende tijd gesprekken voeren met de brancheorganisaties.

DHG verhuurt 18.000 m2 logistiek in Venray aan JD.com

do, 22/04/2021 - 14:38
DHG heeft onlangs een huurcontract gesloten met het Chinese e-commerce bedrijf JD.com voor de huur van 17.933 m2 op Smartlog Venray. Smartlog Venray is een ontwikkeling van DHG in het zuiden van het land van ruim 53.000 m2.

ING REF wil verduurzaming vastgoed versnellen met lage rente

do, 22/04/2021 - 13:40
Om professionele vastgoedbeleggers met zowel kantoorpanden als ander commercieel vastgoed met een energielabel D tot G te helpen, biedt ING Real Estate Finance (ING REF) een rentetarief van 1% op de lening voor de verduurzaming als deze vastgoedeigenaren in één keer de sprong naar energielabel A willen maken.

ING wil verduurzaming vastgoed versnellen met lage rente

do, 22/04/2021 - 13:40
Om professionele vastgoedbeleggers met zowel kantoorpanden als ander commercieel vastgoed met een energielabel D tot G te helpen, biedt ING Real Estate Finance (ING REF) een rentetarief van 1% op de lening voor de verduurzaming als deze vastgoedeigenaren in één keer de sprong naar energielabel A willen maken.

Q&A Omgevingswet: De bestuurlijke boete

do, 22/04/2021 - 12:01
Iedere week zullen op VJ de juridische experts van NewGround Law een facet behandelen van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving. Vandaag gaan André Gaastra en Marie-Claire Gaastra in op de bestuurlijke boete onder de Omgevingswet.

De nieuwe werkrealiteit krijgt vorm dankzij Ahrend en Koers

do, 22/04/2021 - 11:48
Juulke Broos, accountmanager new business bij kantoorinrichter Ahrend en Roland van der Hoek, commercieel manager bij Koers, bespreken het effect van één jaar corona op de kantorenmarkt. Hiervoor maakten zij ook het visiedocument Hybrid Working Community en deden onderzoek.

Den Haag wil leegstand nog beter in beeld brengen en invullen

do, 22/04/2021 - 11:22
Door de grote druk op de woningmarkt wl gemeente Den Haag zorgen dat woonruimte ook echt wordt gebruikt om in te wonen en dat oneigenlijk gebruik zo veel mogelijk wordt voorkomen en aangepakt. De gemeente wil dit doen door middel van betere registratie en door nieuw beleid om woningen die tijdelijk leegstaan invulling te geven.